Ce s-a întâmplat după ce am scris despre mama mea cu COVID-19?

In urma cu ceva timp imi descarcam toti nervii pe sistemul de sanatate, aici, pe jurnal. Mama mea a fost internata timp de sase saptamani cu acest COVID 19 si efectiv m-am simtit neputincioasa.

Aici articolul: https://jurnaluluneiagitate.ro/2020/06/mama-mea-plimbata-prin-trei-spitale-cu-teste-pozitive-dupa-mai-multe-negative-fotovideo/

Nu prea am avut cum sa o ajut din cauza protocoalelor foarte stricte. In plus, m-am gandit ca si sanatatea mea poate fi pusa in pericol.

Astfel, singura modalitate prin care mi-am aratat neputinta si indignarea a fost acel articol, in care explicam ce imi relata si comunica mama la telefon si whastapp.

 Ce s-a intamplat concret?

  • Am primit multe mesaje de sustinere si incurajare de la cateva persoane, unele pe care nu le cunosc personal
  • Am fost ”certata„ pentru modul in care am scris, pentru ca am stricat imaginea asistentelor si medicilor de la un anumit spital din Botoșani
  • Au fost sute de comentarii in grupuri si zeci de share-uri
  • Au aparut zeci de cazuri similare, unele tragice ( rudele nu au avut cum sa-si contacteze apropiatii si astfel si-au pierdut viata in spital)
  • Articolul a fost preluat de doi jurnaliști din presa locala
  • In cele din urma, la doua zile dupa publicare, mama mea a iesit din spital. In continuare, este in concediu medical, pentru refacere psihica si fizica.

Din fericire, suntem cu totii sanatosi, optimisti si mult mai atenti cu sanatatea noastra, dupa aceasta intamplare. Din nefericire, sistemul de sanatate, ca si cel educational, este la pamant, iar daca noi intretinem acest ”cacat” el va mirosi in continuare.

Ce vreau sa spun prin acesta expresie urata este ca ar trebui sa nu mai cotizam la CNAS, daca ni se incalca drepturile si nu suntem tratati asa cum ar trebui. Si cand spun asta nu ma refer la lux, ci la bun simt. Adica, curatenie si un dus in camera pentru cei care stau zile intregi pe paturile de spital.

Daca nu stii cat cotizezi la sanatate, ar trebui ca de azi sa te intereseze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *