VIDEO: UNICA stațiune din România asemănată cu locurile din Croația – Mii de turiști vin anual, a intrat și în Cartea Recordurilor

A fost și este și în prezent o stațiune liniștită, mai degrabă pentru pensionari decât pentru familii tinere sau adolescenți. Totuși, se numără printre cele mai căutate stațiuni din România, iar turiștii străini nu ezită nicio clipă să o compare cu locurile din Croația sau din alte țări.

Încă din anul 1850 este cunoscută la nivel European ca o stațiune deschisă turiștilor în orice sezon. Lacurile din Sovata au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, în speciale pentru cele ginecologice.

Este o zonă plină de flora și fauna, precum fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, staţiunea oferă posibilităţi excelente şi pentru odihnă şi relaxare.

Punctul de atracție al zonei este Lacul Ursu, lac sărat, cel mai mare ca suprafață din Sovata.

Trebuie menționat că în acest an, Lacul Ursu a intrat în Cartea Recordurilor, fiind  cel mai mare lac helioterm, din lume.

Ce înseamnă asta?

Apa sa este dulce doar la suprafață, în rest este sărată.

Așa se explică faptul că temperatura apei crește în adâncime, ajungând chiar și la 40 de grade. Oamenii vin în special pentru tratamente reumatologice.

Primarul Sovatei, Fulop Laszlo Zsolt  a declarat pentru stirileprotv.ro: ″Este cel mai mare lac helioterm de pe lume, al doilea, că este cel mai adânc, 18 metri adâncime, și este datat exact când s-a produs lacul 1875, 27 mai orele 11, în jurul lacului au fost investiți în jur de 20 de milioane de euro.”

Acum trei ani, am fost acolo. Poți citi mai multe și vedea imagini aici: Foto: Lacul Ursu- Focar de infecții

Trebuie precizat că autoritățile locale au accesat fonduri europene pentru amenajarea zonei, anul acesta.

Astfel,  vor fi renovate sau ridicate de la zero 10 unități de cazare.

Dacă vrei să vizitezi acest loc trebuie să știi că Sovata se află în județul Mureș, iar anul trecut peste 130.000 de turiști au vizitat zona.

Prețurile pentru un sejur pornesc de la 400 de lei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *