TOP 10: Ei sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume – FOTO

Revista americană Forbes deține topul celor mai bine plătiţi sportivi anul acesta. În ierarhia publicată, au fost luate în calcul salariile şi contractele de sponsorizare ale sportivilor.

Lider în clasamentul mondial este Lionel Messi, la 31 de ani, fotbalistul de la FC Barcelona, care a câştigat 127 de milioane de dolari , însemnând în euro, 92 de milioane de euro din salariu, respectiv 35 de milioane de euro din sponsorizări. Argentinianul este urmat îndeaproape de rivalul Cristiano Ronaldo de 34 de ani, de la Juventus, care a avut venituri de 109 milioane de dolari, însemnând 98 de milioane de euro. Podiumul este completat de un alt fotbalist, Neymar de doar 27 de ani, cu 105 milioane de dolari, peste 95 de milioane de euro.

Astfel, Lionel Messi îl detronează pe Floyd Mayweather, cel care a ocupat poziţia de lider în ierarhia Forbes în patru din ultimii şapte ani.

Deşi podimul este ocupat în totalitate de fotbalişti, locurile 4-10 aparţin celor din box, tenis, fotbal american sau baschet.

Top 10 cei mai bine plătiţi sportivi din lume:

1. Lionel Messi (fotbal) – 127 de milioane de dolari

2. Cristiano Ronaldo (fotbal) – 109 milioane de dolari

3. Neymar (fotbal) – 105 milioane de dolari

4. Canelo Alvarez (box) – 94 de milioane de dolari

5. Roger Federer (tenis) – 93.4 milioane de dolari

6. Russel Wilson (fotbal american) – 89.5 milioane de dolari

7. Aaron Rodgers (fotbal american) – 89.3 milioane de dolari

8. LeBron James (baschet) – 89 de milioane de dolari

9. Stephen Curry (baschet) – 79.8 de milioane de dolari

10. Kevin Durant (baschet) – 65.4 de milioane de dolari

Tenismena Serena Williams este singura femeie care face parte din top 100 Forbes. Americanca a obţinut venituri în valoare de 29.2 mlioane de dolari, clasându-se pe poziţia 63.

“Impactul global este reflectat de câştigurile obţinute în 2019, primii trei atleţi din listă fiind Messi, Ronaldo şi Neymar, dar baschetbaliştii continuă să domine clasamentul, fiind 35 în top 100, cu un câştig total de 1.29 miliarde dolari, 72% din câştiguri provenind din salarii şi nu din contracte de sponsorizare”, a declarat Kurt Badenhausen, editor senior Forbes Media.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *