Șapte moduri prin care poți uita de stresul de la job în vacanță

Din păcate, trăim într-o lume destul de haotică, mai ales când vine vorba despre locurile de muncă. Încet, încet ne transformăm în workhaolici, fără să ne dăm seamă și ajungem în stadiul în care nu ne putem bucură de o vacanță. Totuși, avem nevoie de o pauză la job, iar asta are nenumărate beneficii.

 Avem nevoie să ne încărcăm bateriile, chiar dacă încă mai putem munci.

 În articolul de astăzi, m-am gândit să-ți arăt cum poți să te bucuri la maximum de vacanță, fără să te gândești măcar o secundă la locul de muncă, chiar dacă ai fost în ultima perioada foarte stresat cu asta.

 1.            Primul și cel mai important lucru: Profită de zilele de vacanță

 Ce înseamnă asta? Chiar dacă simți că ai toată energia din lume pentru a munci, de data această focusează-te pe tine. Uită unde ți-ai pus cheile de la birou, căci nu sunt importante. Relaxează-te în fiecare zi.

 2.            Oprește-ți mesajele de la birou

 Simplu. Când ai plecat în concediu, emailurile venite la birou sau mesajele de la șeful tău nu ar trebui să ajungă la tine.

 3.            Înainte să te întorci la birou verifică pentru 15 minute emailurile primite

 În acest mod, vei arată că ești la curent cu tot ce s-a întâmplat în perioadă în care nu ai fost la job. De asemenea, arăți că îți păsa și că dacă ai fost în concediu  ești la curent cu noile vești.

 4.            Fă exerciții în fiecare zi

 E important să-ți menții sănătatea fizică și psihică mai ales în vacanță. De aceea, este indicat să-ți consumi energia prin exerciții fizice. Alergă pe malul mării, fă yoga dimineață sau dansează cât poți de mult.

 5.            Nu uita, călătoria îmbunătățește rezultatele muncii

 Nu te simți vinovat că ți-ai luat concediu într-o perioadă aglomerată. Stai liniștit, căci șeful tău știe că te întorci cu mult mai multă energie decât toți angajații la un loc.

Citește și: Respiră adânc și oferă-ți timp

 6.            Recunoaște meritele vacanței pentru sănătatea ta

 Orice vacanță face că angajații sănătoși, atât din punct de vedere psihic cât și fizic. De ce? Pentru că ei se întorc fără stres și mult mai relaxați la birou, iar asta nu înseamnă decât că atunci când va apărea o problemă sau o situație vor vedea aspectele pozitive și vor veni imediat cu soluții.

 7.            Înainte să pleci în vacanță organizează-ți bine timpul

 Mai ales dacă pleci cu familia sau cu un grup, după cum informează businessinsider.com. Planificarea unei vacanțe necesită o investiție majoră de timp și energie Poate fi mai stresant de cât crezi. Ideal ar fi că să îți pui măcar 10 minute pe zi pentru relaxarea minții sau pentru meditație chiar dacă ești însoțit de familie.

Citește și: Greu de crezut: CÂT de benefică este o cană de cacao cu lapte

 Așadar, profită la maximum de vacanță și întoarce-te la locul de muncă și dă tot ce poți! Mai e puțin și vară se termină…

1 thought on “Șapte moduri prin care poți uita de stresul de la job în vacanță”

  1. Pingback: CUM arată cele mai scumpe iahturi din lume – GALERIE FOTO » Jurnalul unei agitate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *