Politica din Marea Britanie ascunde situația copiilor de pe străzi

Mii de copii britanici fără adăpost locuiesc în case improvizate, inclusiv containere de transport și foste blocuri de birouri înghesuite. Astfel, își pun sănătatea în pericol, potrivit unui nou raport scrie rt.com.

Cercetările publicate miercuri de Anne Longfield, cea care se ocupă de situația copiilor de pe străzile din  Anglia, dezvăluie că 210.000 de tineri sunt fără adăpost și trebuie să locuiască în locuințe temporare.

De asemenea, ea a spus că sistemul actual din Anglia nu merge așa cum ar trebui atâta timp cât sunt mii de copii care locuiesc pe străzi.

Citește și: SOCIAL MEDIA : efecte grave asupra sănătății mintale a copiilor

Raportul lui Longfield, intitulat ”Bleak houses” arată cauzele pentru care familiile tinere ajung sub cerul liber. În primul rând, ofertele pentru locuințele accesibile și, în al doilea rând, instabilitatea financiară, creată de schimbările  guvernului britanic.

Containerele de transport maritim sunt din ce în ce mai utilizate de consilii pentru a oferi locuințe temporare familiilor fără adăpost. Deși li se oferă cazare și uneori  mic dejun, locuitorii se plâng că este prea cald vara și prea frig iarna.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *