Nu te-ai fi gândit: De ce NU ar trebui să aruncăm cojile de OU

Încă de mică, am observat că unele persoane, cel mai adesea vârstnicii, strângeau cojile de ou după ce acestea erau folosite la prepararea bucatelor în bucătărie.

Atunci, habar nu aveam la ce sunt folositoare, însă mai târziu am aflat că ne pot ajuta mult. Mai precis, cojile de ouă ajută oasele, deoarece conțin o cantitate mare de calciu, benefică mai ales pentru sistemul osos.

În copilărie, mierea cu coaja de ouă bine strivită era una dintre rețetele care nu lipseau.

Cercetătorii au dovedit chiar acest lucru. S-a realizat un studiu la Universitatea Massachussets,. Astfel, s-a dovedit că pudra din coajă de ou ajută foarte mult și nu numai sistemul osos.

Citește și: CE rol are cafeaua în apariția CANCERULUI

Sunt de asemenea folositoare pentru crearea altor tipuri de ţesut – cartilagiu, dinţi sau tendon.

Totuși, anual, sunt aruncate milioane de tone de coji de ouă, de la consumatorii casnici şi din industria alimentară. Refolosirea lor ar avea efecte uriaşe asupra economiei şi asupra mediului, ca să nu mai vorbim de impactul asupra viitorului medicinei. Din păcate, prea puțin oameni conștientizează acest lucru.

Mai mult, un alt beneficiu al consumului cojilor de ouă este reducerea riscului de osteoporoză, afecțiune întâlnită mai ales la oamenii cu vârste înaintate

În urma unui studiu care avea în centrul atenţiei femeile aflate la postmenopauză şi care sufereau de osteoporoză s-a descoperit că pudra de coji de ouă, alături de vitamina D3 şi magneziu ajuta semnificativ la întărirea oaselor şi îmbunătăţirea densităţii de minerale din oase, scrie csid.ro.

Citește și: Greu de crezut: CÂT de benefică este o cană de cacao cu lapte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *