ÎN SFÂRȘIT: Statul va deconta tratamentele în străinătate

Anunțul mult așteptat a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă.

Acesta a declarat, ieri, 8 august că vor aproba mai multe măsuri pentru ca toţi pacienţii să aibă acces la medicamente şi servicii performante. Viorica Dăncilă a mai declarat ca pacienţii cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor în străinătate.

”Vom aproba în şedinţa de astăzi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante. Astfel, vom completa legislaţia pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România”, a declarat, joi, înainte de începerea şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: INCOMPETENȚA de la privat și de la stat: Control oftalmologic la spital, terminat brusc cu trimitere la privat – FOTO

Şeful Executivului a afirmat că Guvernul va implementa de asemenea, un nou subprogram pentru persoanele cu autism, scrie mediafax.ro.

”De asemenea, facem modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist conform protocolului încheiat cu asociaţiile de profil. Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. Totodată, prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa necesară pe piaţă a unor medicamente care nu au altă alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave”, a adăugat Dăncilă.

Citește și: ȘOCANT: Ce a găsit un medic din Botoșani în corpul unui pacient

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *