Cinci mașini pe care le poți conduce fără permis – GALERIE FOTO

Obținerea unui permis auto poate fi pentru anumite persoane o corvoadă, însă ar trebui să știe că există mașini pe care le pot conduce chiar și fără permis.

Probabil în România nu sunt foarte populare, însă în alte țări lucrurile stau diferit.

Potrivit legislației în vigoare, singurul lucru necesar este un atestat obținut de la o școală de șoferi autorizată. Aceste vehicule nu sunt destinate doar adolescenților. Le poți conduce fără grija, în cazul în care permisul auto ți-a fost suspendat. Dacă ai rămas fără carnet din cauza vitezei excesive trebuie să te anunțăm ca s-ar putea sa nu fii prea încântat să conduci cu… maximum 45 de km/h. Vârsta minimă pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentând și un mijloc util prin care adolescenții pot obțină experiența necesară în viitor.

În cazul în care vrei să-ți achiziționezi o astfel de mașină, trebuie să știi că ai mai multe variante. Cel mai bine vândută marcă de mașini de la noi din țară este Aixam, dar nu este singura, scrie romasig.ro.

Bellier Jade Classic

Are un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 523cm³, care dezvoltă 5,4CP și poate atinge o viteză maximă de 45km/h. Consumul este foarte mic, de 3,2 litri la 100 de kilometri, iar mașină nu cântărește decât 390 de kilograme.

 Cu numai două locuri, Bellier Jade Classic costă aproximativ 10.000 de euro.

Citește și: VIDEO: Cum arată mașina viitorului – Oricine și-ar dori un astfel de automobil

 Bellier Jade Racing

 Având în vedere ce fel de mașini vă prezentăm în această listă, nu vă așteptați la niște imbunătătiri demne de o adevărată masină de curse. De fapt, singurele lucruri pe care le veți avea în plus sunt următoarele: scaune sport, centuri de sigurantă, roți de culoare neagră, butuc roți Sparco, schimbător de viteze sport, pedale sport, evacuare cromată dublă și stickere sport. Prețul pornește de la 11.700 de euro.

 Aixam Crossline

 Din punct de vedere al performanțelor, nu există diferențe între această masină și precedentă. Lungimile celor două păr a fi diferite, iar Crossline beneficiază, din câte se pare, de un portbagaj cu o capacitate mult mai mare, de 1.100 de litri. Versiunea Pack are un preț de 9.900 de euro, în timp ce versiunea Luxe costă 11.600 de euro.

 Grecav

 Compania italiană nu este foarte cunoscută la noi, în rândul șoferilor fără permis de conducere, în ciudă faptului că are o istorie nu tocmai recentă. Înființată în 1964, Grecav are în gamă patru modele de mașini cu prețuri în jur de 13.000 de euro. Un motor diesel ce dezvoltă 5,4 căi putere, transmisie automată, viteză maximă de 45 de km/h și un consum de 3 litri la sută de kilometri, fac din brandul italian unul important pe o piață concurență.

 Microcar

 Este  un brand francez, înființat în urmă cu 37 de ani și, împreună cu Ligier cu care a fuzionat în 2008, deține 40% din piață europeană de mașini care pot fi conduse fără permis auto. Viteză maximă atinsă, consumul și greutatea nu diferă mult față de modelele deja prezentate. În ceea ce privește prețul, acesta variază între 10.000 și 14.000, iar versiunea electrică a autovehicului costă 23.000 de euro.

Citește și: VIDEO – Cum dau samsarii kilometrajul înapoi, doar cu telefonul

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *