Ruina sau litoralul românesc – GALERIE FOTO

Citeam în weekendul ce tocmai a trecut că unii români dau sute de euro pentru a-și petrece vacanța pe litoralul românesc. Ce-i drept, o vacanță în România este scumpă și uneori chiar beneficiezi de servicii de cea mai proastă calitate, în ciuda sumelor mari.

Cineva a plătit bine observator.tv să scrie un articol despre Vilele de protocol de la Neptun ale lui Ceaușescu, care sunt deschise turiștilor. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel și asta vei vedea singur mai jos. Fotografiile spun mult mai multe.

Iată textul:

Vilele de protocol din Neptun, unde-şi petreceau vacanţele soţii Ceauşescu, sunt deschise acum oricui. Au fost preluate de investitori privaţi şi transformate în apartamente de lux. Turiştii sunt încântaţi, au parte de linişte, aer curat, privelişti de vis şi plajă privată la nici 50 de metri distanţă. Dar şi posibilitatea de a găti o ciorbă în fosta bucătărie prezidenţială.

Este locul în care familia Ceauşescu ţinea întâlnirile importante pe timp de vară, dar unde venea şi pentru relaxare. Salba de vile de protocol este ferită de privirile indiscrete, iar marea este la o aruncătură de băţ.

Vilele au intrat în proprietatea statului, după 1989, dar în ultimii ani au fost preluate de investitorii privaţi. Acum sunt deschise oricui.

Citește și: România: Încă un împrumut extern de 2 miliarde de euro

Vila 7 era preferata soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu. Vila Crinul obişnuia să fie ocupată de Nicuşor Ceauşescu. De când au fost privatizate, în clădiri au apărut şi penthouse-uri, unde se urcă direct cu liftul. Şi preţurile urcă odată cu asta.

Relu Căpraru, manager agentie turism: Ne situăm în momentul de faţă la un buget de 300 de euro pe noapte, putând ajunge până la 450 de euro pe noapte în vârf de sezon.

Cei care caută linişte cred că tarifele sunt acceptabile.

”Nu discotecă, nu muzică, nu. Pentru oamenii în vârstă ca noi. Pentru tineret nu e bine. Tineretul în Mamaia, în Vamă, unde le place”, spune un turist.

Intrarea în complexul de vile se face doar pe bază de cartelă. Sunt familii care s-au mutat pentru două luni aici, unde se simt ca acasă. Bucătaria cuplului Ceauşescu e acum a lor, iar mirosul de ciorbă şi de friptură de curcan se împrăştie în tot aparatamentul:

”Mie nu îmi place să iau masa la restaurant. Nu am încredere. Restaurantul este al meu, propriu. Am făcut dimineaţă o ciorbiţă de roşii. Un copan de curcan”, spune o turistă.

Cinci dintre vilele din complexul de la Neptun au fost renovate şi pot fi închiriate, scrie observator.tv

De fapt, zeci de hoteluri se prăbușesc, unele plaje și restaurante sunt mizerabile, iar unii români aleg să-și scalde copiii într-o mlaștină cu alge și gâzulițe.

În câteva zile pe litoralul românesc m-am convins că încă o data că România e atât de frumoasă, dar…degeaba.

Iată adevărul:

Aici este puțin din tot ce am văzut…Despre ruina asta de ce nu scrie nimeni nimic?

Citește și: O asfaltare ca ”LA CARTE” – Luați și priviți

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *