Învățământul de stat se prăbușește: Părinții nevoiți să-și mute copiii la alte școli

 Din ce în ce mai mulți părinți conștientizează că învățământul de stat este un haos. De aceea, cei care își permit financiar un alt sistem de învățământ nu stau deloc pe gânduri.

 Este cazul și unei mame pe care o vedem aproape zilnic la televizor, Andreea Berecleanu. 

 Această a decis să își retragă cei doi copii de școală de stat din România și să îi înscrie la un particulară.

 Andreea Berecleanu nu este dispusă să facă niciun fel de compromis când vine vorba de educația copiilor ei. După ce a fost dezamăgită de sistemul de învățământ românesc, frumoasă prezentatoare i-a retras pe Eva și Petru de la școală de stat în favoarea uneia particulare cu sistem britanic.

 „Eu am renunțat la programă românească când Eva era în clasă a VII-a, primul semestru, și Petru era în clasă a ÎI-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe șanse și nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor.

 Știu că sunt elevi foarte buni la școlile de stat, că studiază mult individual sau că au zilnic meditații acasă, la fel cum știu și că sunt profesori remarcabili în școlile de stat, unii dintre ei motivați de pasiunea pentru această profesie, alții demotivați de salarii sau de obrăznicia unor copii. Este decizia fiecărui părinte de a alege, împreună sau nu cu copilul său, ce consideră că este mai potrivit. Noi am ales sistemul britanic de învățământ”, a declarat Andreea Berecleanu.

 Prezentatoarea are doi copii, Eva și Petru, din căsătoria ei cu Andrei Zaharescu. Ea este foarte preocupată de educația și viitorul lor și de aceea a decis că ar fi mai bine pentru ei să își continue studiile la o școală particulară. Andreea este mulțumită de sistemul de învățământ de acolo și crede că a făcut o alegere foarte bună, deși recunoaște că și unii dintre profesorii de la noi își fac meseria cu multă dăruire.

 „Școala britanică este complet diferită de școală românească. Toate materiile sunt studiate în limbă engleză, examenele sunt aceleași că și pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testări se face de către o comisie britanică. Abordarea este diferită, conținutul informației este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai ușoară, dar cu siguranță mai prietenoasă și mai logică decât în manualele românești”, a mai declarat Andreea Berecleanu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *