INCREDIBIL: Români cu salarii mai mari decât Iohannis și Trump

Cercetarea unul, dintre cele mai sărace domenii, din România a intrat sub lupa corpului de control al Ministerului. În mod ironic câțiva dintre directorii unor institute de cercetare primesc salarii uriașe greu de imaginat pentru mulți români.

De exemplu, doar pentru postul de director general al unui institut au fost alocată suma de 2 milioane de lei pentru acest an. Adică de 10 ori mai mult decât primește Klaus Iohannis și mai mult decât salariul președintelui SUA, Donald Trump.

Deși în multe cazuri aceste institute au venituri din contracte private ministrul Cercetării propune ca salariile directorilor să fie, în viitor, plafonate.

Conducerea Institutului de Cercetare în Silvicultură “Marin Drăcea” din Voluntari, Ilfov, figurează cu drepturi salariale de 1,9 milioane de lei în acest an, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Un roman a primit roci de pe Lună – una, deja pierdută

Este o excepţie, spune actualul directorul general. Fostul director, pensionat în martie, ar fi primit 10 salarii conform contractului de muncă. Alte 12 salarii i-au fost prevăzute drept recompensă pentru performanţe extraordinare.

Ovidiu Badea, Institutul de Cercetare în Silvicultura Marin Drăcea: 12 salarii brute pe care ar fi trebuit să le primească că şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă, trebuiau prevăzuţi în buget şi salariul pe care îl are directorul general. Deci nici o treime nu are directorul în funcţie din acea sumă. Salariul lunar al meu este de 49.000 de lei brut, scrie stirileprotv.ro.

Şi alte institute figurează cu salarii uriaşe.

Directorul general al Institutului Turbomotoare Comoti Bucureşti ar primi un salariu net de 42.000 de lei pe lună, cel al institutului pentru Securitate Minieră din Petroşani aproape 40.000. Directorul institutului pentru ecologie industrială din Bucureşti câştiga 28.000 de lei net pe lună.

Citește și: ÎN SFÂRȘIT – CUM arată primii kilometri de autostradă din Moldova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *