CE rol are cafeaua în apariția CANCERULUI

În viața unor oameni, cafeaua este indispensabilă. De la miros, până la gust, această băutură ne poate face dimineața mult mai frumoasă.

Cercetători din străinătate au descoperit că nu este dăunătoare. Cel puțin, un studiu arată că nu are o influenţă anume asupra apariţiei şi dezvoltării cancerului, scrie Medicalxpress.

Acest studio va fi publicat cât de curând în Journal of Epidemiology. S-au studiat peste 300.000 de participanţi care au declarat că beau cafeaua zilnic.

Ulterior, s-a  descoperit că consumul acesteia nu poate fi corelat statistic cu creşterea sau reducerea riscului de a dezvolta una sau mai multe forme ale cancerului.

Citește și: Dacă fumezi, trebuie să ȘTII: Nu doar plămânii sunt afectați

„Studiul a urmărit două ţinte, în primul caz am urmărit evoluţia cazurilor de cancer în cazul indivizilor care au raportat consumuri variate de cafea, iar cea de a doua ţintă a fost reprezentată de studierea relaţiei dintre predispoziţia gentică spre consumul de cafea şi apariţia cancerului. Studiul nostru nu a putut identifica o legătură între cantitatea de cafea consumată şi apariţia cancerului”, explică Stuart MacGregor, autor al studiului.

„Beneficiile cafelei asupra sănătăţii au fost aduse în discuţie pentru o perioadă îndelungată, dar acest studiu demonstrează că simpla schimbare a cantităţii de cafea consumată nu reprezintă o modalitate eficientă de a te proteja de cancer”, a mai explicat dr. MacGregor.

Citește și: Greu de crezut: CÂT de benefică este o cană de cacao cu lapte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *